Trafik & Rondeller

Ja som Ni vet så är jag ju ute mycket på vägarna och kör, till detta hör även att jag ääälskar när det blir riktigt jävligt i trafiken, mycket bilar, trångt - bökigt, halt osv. Härom veckan när jag var i Fjollträsk och passerade Sätra så var det precis i rusningstrafiken och då är det tjockt. Då kom jag att tänka på Syrran när hon var hit i sommras och var så nervös för vad som komma skulle i Göteborg. Hon skulle köra bil i stan. Vad jag vet så gick det fint men jag kunde inte sluta att tänka på henne när jag passerade Sätra i Fjollträsk.
Då såg jag Syrran framför mig när hon rätar upp ryggen, trycker "gettran" hårdare och hårdare mot säkerhetsbältet ca. 0 cm från ratten, tungan går under överläppen, ögonen går från sida till sida och hon säger till Bosse: Men nu får du tamej faan hjälpe mäg och titte ette bilan så ha int hänne nå å hjälp mä mä å kike ette skyltjävlan så ja int köre fel!
Syrran jag undrar om jag är långt från sanningen eller?
Va jag jävlig nu? Puss på dig!

När jag ändå är inne på det här med trafik så kom jag ihåg 1979, jag arbetade i Långban bla tillsammans med min Farbror Pelle. Första gången jag skulle åka med han ifrån Hammarn till jobbet så närmade vi oss Orsa. Där i Orsa fans det redan då en rondell och Pelle var nog inte så van vid dessa så hans kommentar var: "Men gosse kär horre jär man hän då".
Tänk vad en Pelle fick äta upp den kommentaren många gånger.
Pelle var förresten en härlig människa som jag hade tur att arbeta och umgås med ganska mycket ute på Byggarbetsplatserna, en saknad person.

Nä nu får Ni ha det så gott...

Jajamensan

Tamejfan! Det fungerar. Längst upp på min förra blogg så blev det en rad där Ni kan trycka och sen anmäla er. Efter att Ni gjort det så kan Ni bara lägga in era "prenumerationer" och uppdateringarna sköter sig automatiskt. Sketa bra.

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin
Hej hittade nåt nytt hos Lina, där man kan följa Bloggar som man är intresserad av på ett mycket enkelt sätt. Har jag gjort rätt  så ska jag nu ha fått en "Banner " på nin sida där Ni kan gå in och anmäla Er. Skitbra faktiskt!
Ha det gott

Släkten är ute och röjer!

den 18 november

Länstidningen i Östersund

Hej på Er igen!

Den här artikeln hittade jag idag i Länstidningen från Jämtland (18 november 08) och stum om min förvåning när jag får se att det är släkten som är ute och spökar. Ja nog är det förbannat att man inte kan få använda en gammal lada som stått på samma plats i över 100 år!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ombyggd lada riskerar falla för strandskyddslagen




Berndt Hellström, Hammarstrand, byggde om gammal lada till sportstuga och får troligen straff för svartbygge.

VÄSTANBÄCK, SÖRBYGDEN LT
Allt talar för att Elsa och Berndt Hellström, Hammarstrand, kommer att tvingas riva eller flytta den gamla lada som de utan bygglov byggt om till sportstuga.
Huset står i Västanbäck, strax väster om Sörbygden, vid Sörbygdssjön i östra delen av Bräcke kommun. Vid sitt sammanträde nu på tisdag har Bräcke kommuns bygg- och miljönämnd ärendet på bordet.
   Där föreslås myndigheterna debitera makarna en bygglovsavgift om 10 000 kronor och dessutom se till att åklagare utdömer tilläggsavgift.
   Byggnaden ligger till råga på allt ett 50-tal meter från medelstrandlinjen, vilket placerar den inom straffbart strandavstånd i strandskyddsbestämmelserna.
   Den kommunala nämnden föreslås dock, i enighet med inlandskommunernas kamp mot gällande strandskyddsbestämmelser, att tillstyrka både strandskydds- dispens och bygglov.
   Erfarenhetsmässigt tar dock därefter länsstyrelse och naturvårdsverk vid och stoppar husets fortsatta liv med hänvisning till att huset ligger för nära stranden.
   Huset ligger längst inne i en vik där trakten är tämligen tätt bebyggd med sportstugor belägna alldeles intill stranden. Berndt Hellström har tidigare vid två tillfällen förgäves sökt bygglov på en ny sportstuga intill ladan.
   - När jag inte fick lovet bestämde vi oss för att inreda den gamla ladan i stället, och så gjorde vi det.
   - Vi tycker att vi gör så fint här, grannsämjan är god och vi har nog lagt ner närmare 100 000 kronor på renoveringen.
   Hellströms håller området med badplats, bastu, flotte och bryggor.
   - Här trivs vi och umgås, och det är väl sånt som myndigheterna inte gillar.
   Byggaren Berndt, 63, har sett till att det tekniskt sett går att flytta huset längre från stranden om det skulle visa sig bli nödvändigt.
   - Om vi tvingas till en flyttning av den byggnad som stått här i närmare 100 år kan vi ju alltid dra ner någon ful husvagn och ställa den intill strandkanten.
   - Så får man ju göra.


IT-världen är skit..............ibland!

Ja man har varit glad för att man skaffat bärbar dator med mobilt internet så att man ska kunna vara kontaktbar lite mera när man är ute och reser. Men som sagt det är skit ibland.
För ett tag sen så tappade Emil datorn i golvet när han somnade i husvagnen, gick åt helvete fick skaffa ny!
Nu senast så har jag fåt in någon dåre som har "hackat" sönder hårddisken och även fått in nåt riktigt skitvirus vilket gjorde att att hela datorn pajade. Vad gör man? Jo man lämnar in den på en dataverkstad och får den rensad och fixad.
Så nu ska jag hämta den imorgon. Men vad fan kostar det?
Men annars så leker livet.
Kram på Er..........

Fortsättning på "Tuttan"

Ja i varjefall så talade jag om för Amparo vad jag hade sett och naturligtvis så fick jag en liten släng av den "latinska"  synen av att man som gift noterar hur andra kvinnor ser ut. (Ska nog inte dra jargongen här)
Vad jag vill komma till är detta: Var går gränsen mellan att titta och se? Inte fan går jag och tittar/stirrar på kvinnor utan jag ser ju vad som finns i synfältet. Hur ska man göra om man går på en gata i den "stora staden" ?  Jag har ju ögonen öppna så jag SER vad som rör sig men jag går ju inte och tittar. Skulle man sen kommentera vad man sett är man då en "tittare" eller vad?
Hoppas Ni hänger med i mitt resonemang.
Men likt förbannat så kan man väl säga: Vad skulle man göra utan kvinnor (och ögon)!
Ha det gott.
PS. Det var skitkul att Lina och Jonas kom hem.

Ma höres!!!!!!!!!!!

RSS 2.0