Släkten är ute och röjer!

den 18 november

Länstidningen i Östersund

Hej på Er igen!

Den här artikeln hittade jag idag i Länstidningen från Jämtland (18 november 08) och stum om min förvåning när jag får se att det är släkten som är ute och spökar. Ja nog är det förbannat att man inte kan få använda en gammal lada som stått på samma plats i över 100 år!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ombyggd lada riskerar falla för strandskyddslagen




Berndt Hellström, Hammarstrand, byggde om gammal lada till sportstuga och får troligen straff för svartbygge.

VÄSTANBÄCK, SÖRBYGDEN LT
Allt talar för att Elsa och Berndt Hellström, Hammarstrand, kommer att tvingas riva eller flytta den gamla lada som de utan bygglov byggt om till sportstuga.
Huset står i Västanbäck, strax väster om Sörbygden, vid Sörbygdssjön i östra delen av Bräcke kommun. Vid sitt sammanträde nu på tisdag har Bräcke kommuns bygg- och miljönämnd ärendet på bordet.
   Där föreslås myndigheterna debitera makarna en bygglovsavgift om 10 000 kronor och dessutom se till att åklagare utdömer tilläggsavgift.
   Byggnaden ligger till råga på allt ett 50-tal meter från medelstrandlinjen, vilket placerar den inom straffbart strandavstånd i strandskyddsbestämmelserna.
   Den kommunala nämnden föreslås dock, i enighet med inlandskommunernas kamp mot gällande strandskyddsbestämmelser, att tillstyrka både strandskydds- dispens och bygglov.
   Erfarenhetsmässigt tar dock därefter länsstyrelse och naturvårdsverk vid och stoppar husets fortsatta liv med hänvisning till att huset ligger för nära stranden.
   Huset ligger längst inne i en vik där trakten är tämligen tätt bebyggd med sportstugor belägna alldeles intill stranden. Berndt Hellström har tidigare vid två tillfällen förgäves sökt bygglov på en ny sportstuga intill ladan.
   - När jag inte fick lovet bestämde vi oss för att inreda den gamla ladan i stället, och så gjorde vi det.
   - Vi tycker att vi gör så fint här, grannsämjan är god och vi har nog lagt ner närmare 100 000 kronor på renoveringen.
   Hellströms håller området med badplats, bastu, flotte och bryggor.
   - Här trivs vi och umgås, och det är väl sånt som myndigheterna inte gillar.
   Byggaren Berndt, 63, har sett till att det tekniskt sett går att flytta huset längre från stranden om det skulle visa sig bli nödvändigt.
   - Om vi tvingas till en flyttning av den byggnad som stått här i närmare 100 år kan vi ju alltid dra ner någon ful husvagn och ställa den intill strandkanten.
   - Så får man ju göra.


Kommentarer
Postat av: Beritdolores

Hej !

Ja, nog blir man "brydd". Det är bestämmelser hit och dit. Och nu när huset nu står där, så kan det väl få stå kvar...

Kram från Syrran

2008-11-18 @ 14:16:35
URL: http://svenningson.se
Postat av: Ann

Hej på´re Kent! Vill passa på att önska Dej och familjen en skön helg! Vi är bara hemma och mår jävligt gott den här helgen! Ulfs go´mat, julöl, snö och en svag, fin novembersol ute...kan inte lbi bätter´! Kram a´Ann

2008-11-22 @ 12:47:18
URL: http://dansann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0